Tandheelkunde

Mocht uw huisdier uit de bek stinken (wat nooit normaal is!!) of duidelijk tandsteen heeft is het van belang om het gebit te reinigen. Tanden poetsen kan hierbij helpen, maar soms is dat niet meer voldoende.
Bij ons in de praktijk hebben we uitgebreide apparatuur beschikbaar om een complete gebitsreiniging te kunnen uitvoeren en eventueel ook elementen (mochten deze los zitten, afgebroken zijn of gaatjes hebben) te verwijderen.

Hoe gaat het in z’n werk?:
– U komt met uw dier op controle, dit kan zijn tijdens de vaccinatie maar u kunt ook een aparte afspraak hiervoor maken. De dierenarts kan dan een inschatting maken van het gebit en welke behandeling het beste bij uw dier zal passen.
– Op de dag van de behandeling komt u in de ochtend, uw dier is dan nuchter zodat we het dier onder narcose kunnen brengen voor de behandeling. Omdat het dier tijdens de behandeling de gehele tijd zijn of haar bek open moet houden is het voor beide partijen makkelijker als uw dier slaapt.
– Uw dier wordt geïntubeerd om de vitale functies zo goed mogelijk in de gaten te kunnen houden en te voorkomen dat er vocht en bacteriën in de luchtpijp terecht komen.
– Het gebit wordt gereinigd, eventuele elementen worden verwijderd en het gebit wordt gepolijst, zo hebben bacteriën minder kans om weer te hechten op het gebit van uw huisdier.
– Na de behandeling krijgt uw dier een hokje achter, met een dekentje en mocht dit nodig zijn een warmtelamp en/of een kruik.
– Als uw dier goed wakker is wordt u gebeld dat u uw dier weer op kunt komen halen. U krijgt aan de balie uitleg over de nazorg en mocht u dat willen is het mogelijk om een dieet voor het gebit of een voedingssupplement mee te nemen voor de toekomst.

Mocht u verder nog vragen hebben over deze behandeling, kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 bellen met de praktijk voor informatie. U mag natuurlijk ook altijd mailen of een whattsapp sturen naar 035-6217620

Houdt er wel rekening mee dat als wij uw dier langer dan 6 maanden niet hebben gezien, we geen kostenraming kunnen maken voor een gebitsbehandeling. Het kan ook gebeuren dat we tijdens de behandeling achter problemen komen waardoor de kosten helaas hoger uitvallen dan van tevoren beraamd. De behandeling gaat altijd in overleg met u als eigenaar en we doen ons best om een zo goed mogelijke raming te geven van tevoren. Helaas kunnen wij bij een wakker dier niet alle elementen in de bek goed inspecteren en kan het zijn dat er onder tandsteen soms problemen verscholen gaan die we van te voren niet hadden kunnen voorzien.