Laser Therapie

Laser therapie bij kleine huisdieren

Heeft uw hond, kat, konijn of cavia last van een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld oorontsteking, hotspots op de huid of tandvlees ontstekingen? DAP Soestdijkerstraatweg heeft sinds kort een andere behandelmethode voor veel van deze aandoeningen. Met spectaculaire resultaten!

DAP Soestdijkerstraatweg beschikt als een van de weinige dierenklinieken in Nederland over een High Power Laser. De behandeling hiermee is zeer comfortabel voor uw huisdier.

Er is een verschil tussen low level lasers (“ouderwetse” lasers) en High Power Laser (Class IV). De High Power laser is een laser met een vermogen van meer dan 0,5 watt. De eerdere lasers waren low level lasers (LLLT, klasse 3). Deze ouderwetse lasers hebben een weefsel penetratie van enkele millimeters. Hierdoor is het therapeutische effect minimaal en vaak kortdurend. De HPLT laser heeft maximaal een doordringend vermogen van 7 cm, waardoor er veel meer therapeutische toepassingen zijn.High Power Laser is relatief nieuw in Nederland maar in landen zoals de USA is het gemeengoed in vrijwel iedere behandelkamer.

Biostimulatie, een snelle, relatief goedkope behandeling

Het basisprincipe van een High Power Laser is biostimulatie. Biostimulatie is wetenschappelijk bewezen en houdt in dat de laser in staat is om het zelf-herstellend vermogen van het lichaam te activeren. De behandeling is snel, relatief goedkoop en uw huisdier hoeft vaak geen antibiotica meer. Dit is zeer belangrijk omdat bacteriën in mensen en dieren door de vele antibiotica resistent kunnen worden. Daarnaast scheelt het in de kosten.

De High Power Laser doodt bacteriën

Hierdoor kunnen we aandoeningen zoals oorontstekingen en hotspots effectief behandelen met vaak al na 1 keer behandelen een verbluffend resultaat!

Als enige dierenkliniek voor gezelschapsdieren in Nederland heeft DAP Soesterdijkerstraatweg een High Power Laser die ook kan snijden en ontstekingen weg kan halen.

DAP Soestdijkerstraatweg kan hiermee bijvoorbeeld zeer effectief tandvleesontstekingen behandelen waardoor uw huisdier geen antibiotica meer hoeft en het gebit langer behouden blijft!

De High Power Laser  wordt gebruikt voor kleine chirurgische ingrepen

Daarnaast wordt de High Power Laser gebruikt voor kleine chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van huidtumoren en het verwijderen van poliepen in de keel en bek. Het grote voordeel hiervan is dat er nagenoeg geen bloedverlies is en geen littekenvorming.

Om u een idee te geven omtrent de toepasbaarheid, hierbij een opsomming van een aantal indicaties: abcessen, anaalklierontstekingen, artrose, blaasontsteking, chronische gingivitis stomatitis complex, fracturen, geinfecteerde wonden, gingivitis, hotspots, leggers, lumbosacrale instabiliteit, maagdarmklachten, niesziekte, oorontsteking, othematomen, peesbeschadiging, spierbeschadiging, tandvleesontsteking, trombose vena cava, wonden, nabehandeling bij operaties etc.

Interesse?

Bent u na het lezen van het voorgaande geïnteresseerd geworden in laserbehandelingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie! Onze assistentes en dierenartsen staan u graag te woord!

Laserbehandeling hond
Laserbehandeling hond
Laserbehandeling hond
Laserbehandeling hond