Echo

Zie voor de coronamaatregelen de homepage, op dit moment mag u niet uw dier zelf vasthouden!

Elke donderdag- en vrijdagmiddag is er bij ons op de praktijk een radioloog aanwezig, waar het mogelijk is om een echo van uw dier te laten maken. Voor deze afspraak is wel een doorverwijzing van uw eigen dierenarts nodig. Mochten er röntgenfoto’s gemaakt zijn bij uw eigen dierenarts en heeft de dierenarts die niet digitaal vragen wij u die mee te nemen.

Uw aanwezigheid bij het onderzoek  is noodzakelijk. Meestal vragen we u om met twee personen te komen, de eigenaar kan dan de voorkant van het dier vasthouden en de 2e persoon de achterkant. Mocht u niet met twee personen die vast kunnen houden komen, wilt u dit dan van tevoren laten weten?  Verder is het belangrijk dat u een kwartier voor uw afspraak aanwezig bent en dat het dier nuchter is (mocht dit vanwege medische redenen niet mogelijk zijn moet dit van tevoren gemeld worden). Komt u voor een blaasecho mag het dier van te voren niet plassen.

Bij echografisch onderzoek van de buik komt uw dier in rugligging op een speciaal kussen te liggen. Bij echografisch onderzoek van het hart is onderzoek in rechter zijligging gebruikelijk.

De uitslag:

Uw dierenarts krijgt gebruikelijk binnen een paar uur na het onderzoek de uitslag via de fax, email of telefoon. In principe neemt daarna de dierenarts met de eigenaar contact op, tussentijds bellen naar uw dierenarts is meestal niet zinvol.

De beelden:
Uw dierenarts krijgt een verslag van de echobevindingen en heeft
meestal geen belangstelling voor de echobeelden. Of kan ze zelf niet
beoordelen Die worden daarom niet naar uw dierenarts gestuurd.

Als u zelf wel de beelden mee wilt nemen,  bijvoorbeeld bij drachtigheidsecho’s , kan dat op een usb stick.
Dit gaat om apparatuur-veiligheidsreden uitsluitend op de USB stick van de radioloog zelf.

De kosten daarvan zijn € 10,50 , als u het van te voren kenbaar maakt.
Als de beelden achteraf nog  op een stick geplaatst moeten worden, zijn de kosten € 13,50 excl. eventuele verzendkosten en/of administratiekosten