Nieuws

Nieuwsbrief Mei 2023

Beste baasjes,

Een nieuwe maand, een nieuwe nieuwsbrief. Deze maand zijn er meerdere leuke dingen gepland, dat zullen wij u in deze brief vertellen!

Een nieuwe aanwinst!

Per 1 mei komt Dierenarts Femke ons team versterken, zij komt op de maandag, woensdag en vrijdag de consulten en het spreekuur draaien. Dit zal in de eerste maanden onder begeleiding van Dr. Darweesh zijn, maar hij blijft gewoon aanwezig en u kunt natuurlijk altijd om hem vragen mocht u dat graag willen.

Femke is dit jaar afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Ze heeft veel interesse in de kattengeneeskunde en kattengedrag, maar wil natuurlijk alle dieren behandelen.

Ook heeft de maand mei weer een thema. Het thema is dit keer Allergie├źn, de verschillende soorten en de verschillende behandelingen. In deze maand is het mogelijk om hier extra informatie over op de praktijk te kunnen verkrijgen en om met de paraveterinair (dierenartsassistent) of de dierenarts hierover te kunnen overleggen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de hond of kat traanogen, jeuk, diarree, braakklachten of oorontstekingen heeft. Ook kan het dier onrustig zijn of juist veel slapen. Het belangrijkste is dat van deze verschillende klachten, de periode vaak vast is in het jaar. Dat zou dan betekenen dat het dier bijvoorbeeld niet tegen een bepaald soort pollen kan. Om dit uit te zoeken zijn er verschillende paden om te bewandelen.

1 optie is om de symptomen te gaan behandelen, dit is dan met een medicatie die een bepaalde periode per jaar (bij een pollenallergie) of het hele jaar door (bij bijvoorbeeld een mijtenallergie) gegeven wordt. Dit kan in pilvorm of per maandelijkse injectie.

Een andere optie is door bloedonderzoek te doen naar de stoffen waar het dier allergisch voor kan zijn. We starten dan altijd met een screening, deze laat ons weten of er een omgevingsallergie is. Als deze negatief blijkt te zijn gaan we een voedings-intolerantie of allergie uitsluiten door het dier op een strikt dieet te zetten.

Mocht u met ons willen overleggen om of uw twijfels te bespreken een plan op te zetten hebben wij in de thema maand een nieuw soort afspraak in het leven geroepen. U kunt een afspraak maken bij de paraveterinair om samen met uw hond of kat de mogelijkheden voor behandeling of eventueel voeding te bespreken. De paraveterinair controleert de huid en de oren en kan ook een monster nemen van het oorsmeer om in te sturen zodat de dierenarts een mogelijke behandeling kan voorschrijven.

Als u dit zou willen, dan horen wij dit natuurlijk graag, deze afspraak is ook via ons online systeem te boeken.

Graag zien wij u in de praktijk, wij wensen u een mooie maand mei!

Vriendelijke groet,

Uw (groeiende) team van Dierenartsenpraktijk Soestdijkerstraatweg