Nieuws

Nieuwsbrief augustus

Beste baasjes,

Vakantie! Tenminste voor de schoolgaande kinderen, voor ons als praktijk en voor u als baasje is het waarschijnlijk een drukke tijd. We gaan lekker op pad, op vakantie en blijven in de avonden heerlijk buiten zitten. Voor onze dieren geeft dat een aantal risico’s zoals parasieten en verwondingen en op reis moeten we rekening houden met andere parasieten en ziektes dan die we hier kennen. Het belangrijkste om goed te controleren wanneer u de grens over gaat is of uw dier Rabiës gevaccineerd is.

Mocht u hier vragen over hebben bent u natuurlijk altijd welkom.

Vanaf augustus hebben wij weer een nieuw gezicht in de praktijk. Noëlla is paraveterinair en gaat samen met Sharon de dierenarts ondersteunen. Het kan natuurlijk zijn dat zij in het begin nog niet op alles antwoord kan geven, maar hiervoor staan Sharon en de dierenarts altijd voor haar klaar om haar te ondersteunen.

Helaas betekend een nieuw gezicht wel dat er iemand anders weggaat. Aidan gaat ons verlaten om zijn droom na te jagen, hij gaat in de dierentuin zijn carrière in de dierenwereld voortzetten.

In de eerste weken van augustus hebben we om deze reden wel een iets aangepast rooster, om Noëlla rustig te introduceren en om Sharon en de dierenarts de tijd te geven om haar in te werken.

Dit betekend: Dinsdag 1 augustus zijn wij geopend van 8.30 tot 12.30. Daarna staan onze collega’s van Dierendokters Hilversum (telefoonnummer: 035-6244228) voor u klaar mocht er een spoedgeval zijn. U kunt natuurlijk wel op onze website kijken om een afspraak te maken of ons mailen met eventuele vragen. Woensdag 2 augustus staan we weer op de normale tijden voor u klaar.

Dinsdag 8 augustus zijn we wel open, maar zullen we de agenda enigszins rustig proberen te houden. Zo heeft de dierenarts alle tijd voor u en uw lieve huisdieren.

In deze periode zijn veel kittens oud genoeg om voor het eerst naar buiten te kunnen. Nu is het voor heel veel mensen heel logisch om de katten gewoon naar buiten te laten en de kat komt terug. Toch kan het zijn dat de kat zijn weg naar huis niet meer terug kan vinden en daarom is het handig om een aantal dingen te doen voor u de kat voor het eerst naar buiten laat:

  • Zorg ervoor dat de kat gechipt en geregistreerd is, mocht iemand de kat vinden dan komt hij of zij altijd weer bij u terug.
  • Castreer of steriliseer de kat voordat u hem of haar naar buiten laat. Niet gecastreerde of gesteriliseerde katten brengen niet alleen veel nieuwe kittens in de wereld, maar vechten ook vaker en raken eerder gewond in de zoektocht naar het andere geslacht.
  • Geef de eerste keer dat u de kat naar buiten laat geen eten en lok de kat weer met eten naar binnen na een kwartiertje tot een half uurtje buiten zijn.
  • Laat de kat pas naar buiten als deze 6 weken bij u in huis is. De kans is dat als u de kat eerder naar buiten laat deze de weg naar huis niet meer terug kan vinden.
  • Begeleid waar mogelijk de kat bij het naar buiten gaan, laat duidelijk zien waar de deur zit en blijf eventueel even buiten staan bij de kat om hem of haar daarna weer mee naar binnen te lokken met wat te eten. Zo houdt u een oogje in zeil.

Namens ons allen, een hele fijne zomer!

Uw team van DAP Soestdijkerstraatweg