Ziekte van Weil

Ieder jaar dient uw hond gevaccineerd te worden. Een van de ziektes waartegen gevaccineerd wordt is de ziekte van Weil. Dit is een vervelende ziekte die voornamelijk wordt verspreid door knaagdieren. Besmette honden infecteren hun omgeving via hun urine. Als uw hond dus in contact komt met deze urine, of zelfs als hij een besmet voorwerp van de grond eet, kan uw dier al geïnfecteerd raken. Plaatsen waar een hoge infectie druk voorkomt zijn bijvoorbeeld honden uitlaat plaatsen of bossen met (stilstaand) water/hoog gras. Een besmetting is helaas snel opgelopen!

De eerste symptomen

De eerste symptomen van de ziekte zijn vaak moeilijk te herkennen en te plaatsen. Dit komt doordat de eerste verschijnselen lijken op “normale” griepsymptomen zoals koorts en spierpijn. Later kan de ziekte echter snel verergeren, en zowel de lever als de nieren ernstig aantasten. Daarom is het van belang om deze vervelende ziekte voor te zijn, en dus te vaccineren!

Het inenten is niet alleen van belang voor uw hond zijn gezondheid, maar ook voor die van uzelf. En die van uw omgeving. De ziekte van Weil is namelijk een ziekte die ook over kan gaan op de mens. Bij de mens kan de ziekte ook ernstige gevolgen hebben aangezien ook hier de nieren en de lever het zwaar te verduren krijgen.

Nieuw vaccin Nobivac L4

NobivacL4Tegenwoordig enten wij in onze praktijk met een nieuw vaccin. Het zogenaamde Nobivac L4. Als u dus binnenkort langs komt (of misschien al bent geweest) met uw dier zult u waarschijnlijk merken dat het vaccin “geboostert” moet worden. Dit houdt in dat u na ongeveer 3 ├á 4 weken terug moet komen, om de inenting te herhalen. Dit moeten wij doen omdat we zijn gewisseld van vaccin.

Dankzij het boosteren is ook dit vaccin dan een jaar geldig. Eerder enten wij tegen 2 soorten groepen van Ziekte van Weil in, tegenwoordig zijn dat er al 4! Uw hond krijgt dus een ontzettend goede bescherming! Bij deze zogenaamde “booster” enting krijgt u van ons 50% korting. Voor puppy’s geldt dit echter niet, omdat deze groep sowieso al geboostert wordt voor een optimale bescherming.